Γέρασαν τη Νεολαία μας

15 Φεβ.

Από το 2009, η κυβέρνηση θέτει διλήμματα για τη σωτηρία της πατρίδας. Ταυτόχρονα, διαμορφώνει κλίμα αβεβαιότητας, όχι απλά για το μέλλον, αλλά για τις επόμενες 24 ώρες. Η πίεση γίνεται αφόρητη, καθώς καλείσαι να σχηματίσεις άποψη σε πολύ λίγο χρόνο, για κάτι που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο χρόνο της ζωής σου. Πολλές φορές συνειδητοποιώ ότι δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος για την Ελλάδα. Ποια είναι η πιο λογική και πιο ωφέλιμη λύση… Δεν τη βρίσκω όμως, γιατί απλά δεν υπάρχει λογική και ίσως δεν υπάρχει καν λύση.

Η αβεβαιότητα και η πίεση επιφέρουν την οδυνηρή για πολλούς, κατάσταση μονίμου άγχους και μελαγχολίας. Καθημερινά, συζητώ με φίλους για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και το δυσοίωνο μέλλον της Ελλάδας. Τελευταία όμως, διακρίνω έντονη μελαγχολία και υπερβολικό άγχος. Κυβερνώντες και ΜΜΕ ασκούν σφοδρή ψυχολογική πίεση κυρίως στη νεολαία, με αποτέλεσμα να την «γερνούν» πνευματικά. Έχουν αναγκάσει τη νεολαία αντί να έχει οράματα για καταξίωση, να περιορίζεται μόνο σε ελπίδες για επιβίωση. Μία νεολαία με σπουδαία μυαλά, όρεξη για δουλειά και όνειρα για οικογένεια. Τη νεολαία που είναι θύμα των «σύγχρονων ναρκωτικών» της ανεργίας και της προπαγάνδας. Την υπόλοιπη, δεν την έχουν απλά «γεράσει», την έχουν ήδη «σκοτώσει» με εξαρτησιογόνες ουσίες, εξαθλίωση και στέρηση αξιοπρέπειας.

Η νεολαία γέρασε… Γέρασε από την ανασφάλεια, τις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών και από τον εικονικό ευδαιμονισμό των τελευταίων 30 ετών. Γέρασε μόλις σε δύο-τρία χρόνια λόγω της αβεβαιότητας και του άγχους που της προσέφερε το πολιτικό σύστημα με την ανικανότητά του. Γέρασε, μέσα από την απαξίωση που ένιωθε ο νέος, κάτοχος τίτλου σπουδών, κάθε φορά που πήγαινε σε μία συνέντευξη για εργασία. Γέρασε, γιατί την ανάγκασαν να αγχώνεται από τώρα για τις συντάξεις της. Γέρασε, γιατί την ανέθρεψαν με «σκουπίδια», από κενά πρότυπα μέχρι οπισθοδρομικές ιδέες. Γερνάει κάθε μέρα, όταν οι ελπίδες εναποτίθενται στη  «νέα γενιά» των αγέννητων Ελλήνων, αφού εκτιμάται ότι η κρίση θα κρατήσει για περίπου 50 χρόνια. Γέρασαν του νέους και δεν τους αφήνουν να ζήσουν, όπως αρμόζει στην ηλικία τους.

 Σήμερα όμως, η νεολαία δεν πρέπει να επηρεαστεί από τα τρέχοντα γεγονότα. Πρέπει να αξιοποιήσει τα αποθέματα αισιοδοξίας και δυναμισμού που έχει, να δράσει με πείσμα και χαλύβδινη θέληση, ώστε να βρει τη διέξοδό της στα σημερινά αδιέξοδα.

 Η νεολαία είναι αυτή που καλείται για άλλη μια φορά στην Ιστορία της ανθρωπότητας, να καλύψει το κενό που δημιουργεί η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος και να επαναφέρει το όραμα, την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: