Ένωσε τις τελείες

15 Ιαν.

unnamed.jpg

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε αυτό το παιχνίδι που ένωνες τελείες για να σχηματιστεί στο τέλος κάτι… Θυμάμαι αυτό το έβρισκες μόνο σε παιδικά περιοδικά ή σε κάποιο ένθετο εφημερίδας. Αυτό που με συνάρπαζε περισσότερο με αυτό το παιχνίδι ήταν η προσμονή για την έκπληξη στο τέλος,  παρά η διαδικασία που ήθελα να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν για να δω τελικά τι θα σχηματιστεί. Η επιδίωξη για την αποκάλυψη του αγνώστου.

Η λεπτομέρεια βέβαια αυτού το παιχνιδιού κρυβόταν στην διαδρομή μέχρι το τέλος. Έπρεπε να ενώσεις όλες τις τελείες (από το νούμερο 1 στο 2, από το νούμερο 2 στο 3 κ.ο.κ.) και σχεδόν πάντα κάτι δεν μου ᾽᾽κόλλαγε᾽᾽ σωστά. «Μά, πώς γίνεται να πρέπει να ενώσω αυτήν την τελεία με την άλλη, δεν έχει λογική», έλεγα από μέσα μου… Αυτό συνέβαινε γιατί πάντα μέχρι να φτάσω στην τελευταία τελεία, ποτέ μου δεν μπορούσα να καταλάβω σε τι σχήμα θα καταλήξει αυτή η διαδρομή. Πάντα είχα στο μυαλό μου κάτι διαφορετικό από αυτό που κατέληγε το σχέδιο. Πάντα επίσης, το τελικό σχήμα ήταν καλύτερο από αυτό που φανταζόμουν.

Χωρίς να είμαι μοιρολάτρης, πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθούμε τα βήματα της ζωής μας όπως μας πάνε οι τελείες, αρκεί να υπάρχει αρίθμηση (πλάνο). Σίγουρα θα αμφιβητήσεις την διαδρομή από την μία τελεία στην άλλη και αν όχι όλες, σίγουρα έστω και μία. Συνέχισε, ένωσε τις τελείες και θα δεις ότι στο τέλος το σχήμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα, το άγνωστο θα είναι όμορφο και όλες οι τελείες που ένωσες, θα σου αποδείξουν ότι υπήρχε λόγος που τράβηξες γραμμή μεταξύ τους. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: